Over Cor Berkel

Cor Berkel

Al meer dan 25 jaar schilder en tekent Cor Berkel. Bij de werkschuit in Zeist heeft Cor Berkel bij een tiental schilders tekenles gehad en leren schilderen in olieverf, aquarel en later in acryl. In het begin maakte Cor Berkel portretten, modellen en stillevens, nu schildert Cor Berkel vooral landschappen.

Landschappen schildert Cor Berkel met sneldrogende verven die snel overgeschilderd kunnen worden. Het schilderij ontstaat als een experiment. Dus laag over laag, Cor Berkel werkt met paletmessen. Tijdens het ontstaan van een landschapsschilderij verandert Cor Berkel veel, zoals Cor Berkel zich in het zelf gemaakte landschap op dat moment voelt.

De compositie en kleuren krijgen al werkende-weg hun uiteindelijke vorm en opzet. Zo tracht Cor Berkel te ontdekken waarmee hij die beleving kan vastleggen in het landschap. Cor Berkel zoekt ook naar meerdere indrukken die samen in één landschap bij elkaar horen. Zo vormt Cor Berkel het landschap dat hij schildert als de brug naar de gevoelens en beleving van de werkelijkheid.

Zijn schilderijen zijn te zien op deze website en hier